Kansalaisjärjestöjen tapaamisessa kysytään:
Kuka tarvitsee geenimuunneltuja puita?
Tiedote
11.9.2001
Ekometsätalouden Liitto ja Kansalaisten Bioturvayhdistys järjestävät ensi sunnuntaina kansalaistapaamisen ja keskustelutilaisuuden metsäpuiden geenimuuntelusta. Tilaisuudessa hahmotetaan tilannetta metsäpuiden geenimuuntelun osalta Suomessa ja maailmalla. Peruskysymyksiä ovat: mitä tehdään, mihin pyritään ja millaisia riskejä toimintaan liittyy. Paikalle on pyydetty paitsi aiheesta kiinnostuneita kansalaisia myös kansalaisjärjestöjen, ministeriöiden ja rahoittajien edustajia sekä eri alojen tutkijoita.

Internetissä julkaistun kansalaisaddressin geenimuunneltujen puiden kenttäkokeiden keskeyttämiseksi on tähän mennessä allekirjoittanut yli 500 ihmistä ja myös heitä kutsutaan tapaamiseen.

Tilaisuus järjestetään sunnuntaina 16.9. klo 12.00-14.00 Metlan talossa kurssisalissa Unioninkatu 40 A:ssa. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Tervetuloa

Järj. Ekometsätalouden Liitto
Kansalaisten Bioturvayhdistys

jk. Järjestäjät toivovat myös, että gm-puiden kenttäkokeiden keskeyttämistä vaativaan addressiin kertyisi yli tuhat nimeä syyskuun loppuun mennessä. Addressi luovutetaan Geenitekniikan lautakunnalle ja sosiaali- ja terveysministerille, kun tuhannen allekirjoituksen raja täyttyy.