Johtava geenitekniikkakriitikko Suomessa
Tohtori Mae-Wan Hon kiertue 28.11.-1.12.


Yleisötilaisuus: "Geenitekniikka, tiede ja yhteiskunta"

Tampereen yliopistolla, Kanslerinrinne 1 (Pinni B sali 1100), ma 29.11. klo 14 - 16

Tohtori Mae-Wan Ho esittelee kokemuksia geenitekniikkakeskustelusta eri mantereilla sekä kertoo tieteen ja uusien teknologioiden suhteesta. Puheenvuoroa kommentoi suomalaisesta näkökulmasta filosofian ja ympäristöpolitiikan tutkija Ville Lähde. Yleisökysymyksille annetaan reilusti aikaa.


Yleisötilaisuus: "Geenimanipuloinnin riskit terveydelle ja ympäristölle"

Tampereella, Ympäristötietokeskus Moreeniassa Satakunnankatu 13b, ma 29.11. klo 17.30 - 19

Tohtori Mae-Wan Ho esittelee miksi eurooppalaisten kuluttajien huoli geenimuunneltuja organismeja kohtaan on tieteellisesti oikeutettu. Ho esittelee omia ja muiden tutkijoiden tutkimustuloksia ja kertoo kokemuksista gm-kasveista ja -elintarvikkeista ympäri maailman. Mahdollisuus yleisökysymyksiin.


  

Tilaisuudet järjestävät: Kansalaisten Bioturvayhdistys, Tamyn ympäristöjaosto ja Tampereen Maan ystävät

Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia! Paikalla jaossa ilmaismateriaalia sekä maksullisia julkaisuja geenitekniikasta. Tarvittaessa englanti-suomi -tulkkaus.

Mae-Wan Ho: Biokemian tohtori, asuu Iso-Britanniassa, missä hän toimii Avoimen yliopiston luennoitsijana ja vanhempana tutkijana. Hän on ollut perustamassa ja johtaa tieteen ja yhteiskunnan roolia tutkivaa organisaatiota Institute of Science in Society - ISIS ja toimii mm. Third World Network -järjestön neuvonantajana. www.i-sis.org.uk

Tri Hon kiertueen koko ohjelma ja lisätietoja: www.bioturva.org ja 044-3452111


Kiertuetta tukevat mm. Euroopan parlamentin vihreät / Satu Hassi, Louise ja Göran Ehrnroothin säätiö ja Suomen luonnonsuojeluliitto.