Saarioinen Oy:n laatujohtaja
Maarit Kyyrö
Haastattelu
22.10.2003
Saarioisten geenitekniikkaan liittyvät käytännön linjaukset

1 a) Onko Saarioisilla tällä hetkellä tuotannossa tuotteita, joiden valmistuksessa on käytetty geenimuunneltuja raaka-aineita?

Vastaus: Ei ole käytössä.

b) Jos kyllä, mitä?
-

c) Jos ei, voisitteko muutamalla lauseella kuvata, miten varmistutte raaka-aineiden alkuperästä / muuntelemattomuudesta?

Vastaus: Raaka-aineista, jotka saattaisivat olla geenimuunneltuja, on pyydetty todistus "GMO-vapaudesta". Muutoksista on pyydetty informoimaan etukäteen. Tilauspyynnöissä on varmuuden vuoksi vaatimus "GMO-vapaudesta".

2 a) Onko Saarioisilla tuotannossa tai myynnissä tuotteita, joiden valmistuksessa on muuten käytetty geenitekniikkaa, esim. gm-mikrobeja?

Vastaus: Ei ole

3 a) Voisitteko kertoa muutamalla lauseella lähitulevaisuuden panostuksistanne geenitekniikan avulla kehitettäviin elintarvikkeisiin?

b) Mikäli teette panostuksia, millaisin keinoin olette ajatelleet vakuuttaa kuluttajat tuotteiden ostajiksi?

c) Mikäli ette tee panostuksia ja linjauksenne on pidättäytyä geenitekniikan käytöstä, mihin asti tällainen linjaus on näillä näkymin voimassa?

Vastaus (a-c): Emme panosta. Seuraamme tilanteen kehittymistä.

4) Miten omalta osaltanne informoitte / aiotte tulevaisuudessa informoida kuluttajia geenitekniikan käyttöön / gm-raaka-aineiden käyttöön liittyvistä linjauksistanne?

Vastaus: Kerromme tiedusteltaessa.

Haastatteli: Asko Ali-Marttila