Ingman Foods Oy:n kehitys- ja tutkimuspäällikkö
Minna Elovainio
Haastattelu
22.10.2003
Ingmanin geenitekniikkaan liittyvät käytännön linjaukset

1 a) Onko Ingmanilla tällä hetkellä tuotannossa tuotteita, joiden valmistuksessa on käytetty geenimuunneltuja raaka-aineita?

Vastaus: Ei ole.

b) Jos kyllä, mitä?
-

c) Jos ei, voisitteko muutamalla lauseella kuvata, miten varmistutte raaka-aineiden alkuperästä / muuntelemattomuudesta?

Vastaus: Saamme raaka-ainetoimittajilta kirjallisen vakuuden raaka-aineen muuntelemattomuudesta.

2 a) Onko Ingmanilla tuotannossa tai myynnissä tuotteita, joiden valmistuksessa on muuten käytetty geenitekniikkaa, esim. gm-mikrobeja?

Vastaus: Ei ole.

3 a) Voisitteko kertoa muutamalla lauseella lähitulevaisuuden panostuksistanne geenitekniikan avulla kehitettäviin elintarvikkeisiin?

Vastaus: Emme panosta tähän.

b) Mikäli teette panostuksia, millaisin keinoin olette ajatelleet vakuuttaa kuluttajat tuotteiden ostajiksi?
-

c) Mikäli ette tee panostuksia ja linjauksenne on pidättäytyä geenitekniikan käytöstä, mihin asti tällainen linjaus on näillä näkymin voimassa?

Vastaus: Jos tulevaisuudessa ei ole tarjolla raaka-aineita, jotka ovat muuntelemattomia, teemme siinä vaiheessa ratkaisut jatkammeko tuotantoa näiden tuotteiden osalta vai emme. Jos päätämme jatkaa, tulemme ilmoittamaa pakkausmerkinnöissä asian mukaisesti, että tuote sisältää geenimuunneltua raaka-ainetta.

4) Miten omalta osaltanne informoitte / aiotte tulevaisuudessa informoida kuluttajia geenitekniikan käyttöön / gm-raaka-aineiden käyttöön liittyvistä linjauksistanne?

Vastaus: Tulemme ilmoittamaan sen pakkausmerkinnöissä, jos tulevaisuudessa olemme pakoitettuja käyttämään tälläisiä raaka-aineita.

Haastatteli: Asko Ali-Marttila